Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

tisdag 6 maj 2008

Somliga har vårkänslor...

...själv har jag lårkänslor.

Idag blev det lyxträning - vi fick välja mellan backintervaller och springa Söder Runt med IF Linnéa. Gruppen delade sig, jag och Karin valde backintervaller och Nellan valde Söder runt (hon landade på 53 minuter, det osar gott för KR på lördag! Grattis syrran för superdupertid).

Jag joggade lite långsamt till träningen för att få lite extra kilometer i benen och försöka bli av med lite av stelheten från gårdagens knådning av rumpa och höft hos naprapaten. Allt kändes toppen och uppvärmningen med IF Linnéa gick förmodligen på tok för fort. Fast det blir lätt så, när jag och Karin ska prata samtidigt och blir exalterade på väder, härliga löpsteg och andra bryderier.

Backintervallerna tog Coach Allan hand om, idag fick vi lida för att han var missnöjd med sin insats på Boston maraton som han "bara" sprang på 3:13:någonting. Alltså "straffades" vi med 10 backintervaller. Okej, Allan körde 12 stycken. Efter det fick vi en liten bonus. Utfallsteg i uppförsbacke. Här gäller det att bli stark, inte vara snygg.

Jag klarade mina 10 backintervaller (a 130 m) på följande tider 0:40/41/42/41/40/41/40/41/40/38. Känner mig nöjd. Vi lyckades hålla nedvarvsjoggen långsammare än uppvärmningen.

Nu dunkar det ordentligt i Brolin-låren. Ska bli kul att kliva upp och köra BodyPump med Lilla Duktig imorgon bitti. Jag kommer förmodligen falla ihop och ligga som en lea-lös trasa när vi kör benböj. Jag har ju i och för sig lovat att Lilla Duktig ska få ha mer vikter än jag på just benlåten, bara jag får vinna ord-duellen.

3 kommentarer:

Karin sa...

Snyggt jobbat, Mia!!! Jämna och snabba backintervaller, du såg stark ut tycker jag!

Tack snälla för pratstunderna, det behövde jag :-) Och jo, jag har både lår- och vårkänslor så det räcker till och blir över ;-)

Lycka till imorgon!

Lilla Duktig sa...

DU är bäst!

MarathonMia sa...

Karin: när jag blir stor ska jag glida upp för backen och inte ens få en mjölksyrakänning... Hoppas att du kunde somna ordentligt.

Lilla Duktig: DU är.