Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

tisdag 7 april 2009

Jag böt IF Linnéa mot en riktig Linnéa...

...och så Jonathan förstås!

Världens bästa Faster skulle hämta min brors barn från dagis och skola idag. När jag promenerade in genom grindarna på förskolan fick jag världens "Heeeeeeeeeej!" och en snabbfotad Jonathan i famnen. Någon liten flicka längre bort på en klätterställning "Hej - vem är du?" "SuperWoman förstås!" svarade jag. Vi tog oss bort till storasyster Linnéas skola för att hämta upp henne. Hon ska springa Lilla Kungsholmen Runt och MiniMaran - i IF Linnéas färger har jag sett till. Jag har till och med köpt löpartights till henne från Craft -såååå coola.

Eftersom jag skulle vara barnvakt så passade det ju bra att sätta ungarna framför tv'n och pusslet. För då får ju barnvakten läsa skvallerblaskor - för det är sånt som barnvakter gör bäst.Det tyckte JAG var roligt i ungefär 8 minuter. Vi bestämde oss för att lite rörelse vore roligare. Vi skulle göra en hinderbana a la Militär! Några inslag av Jonathans tv-spel fick vi också med - att söka en skatt!
Vi skulle ta oss från vardagsrummet ut i hallen. Vi fick inte röra något rött eller grönt. Det röda var blod och det kan man inte simma i för då dör man tydligen.Hmmmm - de små äventyrarna var lite smidigare än den stora.


Linnéa flög fram över hindren - då mötte vi det här monstret som var blodröd i fejjan. Hjäääälp hur skulle vi ta oss förbi och nå skatten?


Som tur var hade Jonathan ett svärd som han kunde sticka monstret i foten med! Puh! Vi klarade oss.
Nu vet jag inte hur pedagogisk jag har varit, och hur många regler jag brutit i hemmet, men kul hade vi - inga föräldrar vet vad vi stojjat med. Jag missade långa intervaller med IF Linnéa men vann en lekfull kväll. Jag tar igen med lite Nordic Military före frukost imorgon.
*********************************************

7 kommentarer:

Ingrid sa...

Du är ju en fantastisk pedagog! Och dessutom kvalificerar du dig i Lärarförbundets ögon/öron när du talar om förskola och inte den andra vulgärbenämningen (som jag iofs själv kan använda helt inofficiellt ;D) Hälsningar Ingrid, som sprang de långa intervallerna ikväll....

Andréa sa...

shit, en sån barnvakt skulle jag velat haft när jag var liten :)

Catti sa...

Jag röstar för en superwomanfaster till alla barn, går du att klona:-)?
Kram vännen.

Magdalena sa...

Vilken bra idé med hinderbaran ala NMT! Du är superpåhittig! Lyckliga kan de skatta sig de små liven som har dig som faster! Coola bilder! Jag är så impad på deras armhävningar på soffan! WOW! Hälsa det till de små blivande Linneanerna!

Maria sa...

Du fick en rolig kväll, men jag lovar att du hade haft lika roligt åt elefanten Dumbo i Rålis a la Maria, fattar inte hur ni alla kan springa så förbannat fort......när ska det lossna för mig och mina kortaben???

Ha det gött!

Evelina sa...

Nästa NMT-pass röstar jag för att du sätter banan. Tycker att det är på tok för få tv-spelsinslag i vår träning.

MarathonMia sa...

Ingrid: Min bästa kompis är Förskolelärare - jag måste säga rätt. Men jag säger fortfarande hämta från dagis - kan inte annat :). Klart att du körde intervallerna - du är ju grym ju!

Andréa: Eller hur ;) Jag hade alltid min mormor som barnvakt och mins ingenting om lek...

Catti: Jamen - hela världen är full av Fantastiska Fastrar! Det är bara att fokusera på följande "Gör så mycket oreda som möjligt och skratta hela tiden - så länge det inte är i ditt eget hem"

Magdalena: Vänta bara tills vi kommer till farfars trädgård och de små liven har skjorta och finklänning på sig... hehehehe!

Maria: Du är ingen Dumbo! Du gör ju ditt bästa och det är guld värt - fokusera på dig isjälv istället för alla andra, rätt var det är så släpper handbromsen och du flyger på intervallerna! Lovar.

Evelina: Haha - jag har föreslagit att vi ska meja ner Army Fitness gänget om vi stöter på dem - men jag fick liksom inget gehör...