Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

söndag 12 april 2009

Ledighet - tid för aktivitet!

Ingen idé att ligga på latsidan efter PB't - på't igen bara! Påskhelgen har bjudit på mången aktivitet!

Likt en häxa på kvast på väg till Blåkulla persade jag på milen på Skärtorsdagen. Njöt ända tills klockan ringde på...
Långfredagen
Dags för muskelpass med Brandman Jörgen - han den entusiastiska! Vi fick lite bonustid - så 90 minuters styrketräning avverkades i vårvärmen. Vi kämpade och led precis som sig bör en Långfredag. Jag körde med Moa Herngren och pressade henne lite extra (tills armarna skakade!!). För att rikitgt hedra den stundande helgen körde jag ett återhämtningspass med 5 km lugn jogg i skogen. Det var helt underbart. Fick inte riktigt nog av naturen och tog senare en skogspromenad för att lyssna på fågelkvitter, isen som smälter, bäcken som porlar och den härliga tystnaden. Körde en riktig ego-fredag (jag lovar att jag tänkte på Jesus heeeeeela tiden.)

Påskafton
Tog mig ut till Tyresö för att äta påsklunch och påskäggsleta lite med lillebror och lillesyster med respektive. Vädret var underbart, med 17 grader varmt och vindstilla. Det var till att vika upp jeansen och gå runt i linne. Att få spendera några timmar med underbara Hugo ger en sån positiv energi som jag kan leva på länge. En sak slog mig på väg ut mot Gamla Tyresö... Det var gott om backar, sköna vägar och det ligger bara 2,5 mil från Kungsholmen. Detta kan bli ett litet löparäventyr i sommar!
Underbaraste lilla Hugo!

Tog mig tillbaka till stan och spontanfixade middag för Evelina, Jenny och Sivan från Nordic Military Training. Vi mös med tjejsnack och rödvin hemma hos mig istället för att gå ut och ta ett glas vin. Att socialisera och umgås med folk som är lika knasig som en själv är ju en del av träningen. Jag kallar det återhämtning eller mental träning. Igår blev det mer Aktiv Vila över det hela.


Påskdagen
TeamStockholm Marathon - det är ju söndag. På schemat stod 28 km. Eftersom jag tidigare skrattat lite åt att det står "Riktigt långt långpass" var det bara att leverera. Jag sprang till Stadion, anslöt mig till 3:45-gruppen och parjoggade med Evelina. Det var hennes första långpass på mycket länge. Hon kände sig som jag gjorde förra söndagen - alldeles för lite sömn och fick slita under passet. Vi höll sällskap med de övriga 34 löparna i gruppen fram till 2 mil, sedan lät vi dem fortsätta i 5:40-fart. Jag och Evelina fortsatte i något lugnare fart mot Stadion - hon skrapade ihop fina 26,5 km - villket är grymt när det börjar kännas motigt redan vid 18. Jag och Ken kutade sedan gemensamt till Fridhemsplan- min klocka stannade på 34,02 km framme vid Karlbergskanalen.
Kände mig lite stel i benen och ryggslutet efter turen så jag drog till Världens Bästa Pappa och bytte till sommardäck och rengjorde bilen invändigt - det mjukade upp mina stela leder. Nu sitter jag här i köket och tittar ut över Karlbergskanalen - med röda kinder som hettar från dagens sol - och imorgon är det ytterligare en ledig dag!

12 kommentarer:

Zebban sa...

Du verkar haft det lika bra som jag minsann och det är en hel dag kvar! Förvisso är jag ledig mest hela tiden, men inte med familjen.
Hur mycket fick du ihop den här veckan?

Andréa sa...

Tänkt vad mycket kvalitetstid man kan få in på så lite tid! både massa rolig träning, socialiserande och vindrickande. Det bästa av 3 världar i en salig blanding. Effektivitet var ordet! :)

MarathonMia sa...

Zebban: Förre veckan blev det 11 mil, denna vecka bara 6,5 - men det känns som jag nästan inte sprungit alls. Weird. Sex mil är ändå sex mil.

Andréa: Multibegåvad :)

Maria sa...

Hej där!

Kul att se dig en snabbis vid övergångsstället men jag blev lite chockad för jag tänkte vad i helsingland gör du i 4.15 gruppen??? ;o) Men som alltid i början när alla ger sig i väg så kan det bli kaos.... :o) själv hade jag en förbannat lugn och skön tur så när jag började göra löpskolning efter 20 km fick jag skäll för att jag var för pigg, kanske ska ta 4 timmars nästa gång ;o)

Sol i nyllet fick man kan man säga och det dröjer inte länge tills man får raggarbrännan om vädret ska fortsätta så hrä :o) :o)

Trevlig tränings eller vilar måndag så ses vi på tisdag.

Gött mos!
Maria

MarathonMia sa...

Maria: Jag trodde att du hade tagit ditt förnuft till fånga och lyssnat på din potential från laktattestet och valt 3:45-gruppen :).

Jag är tyvärr på tjänsteresa tisdag-onsdag i Bryssel, så jag missar Linnéaträningen - sen åker jag ju på träningslägret på torsdag - ska du med? Finns plats i bilen! Skåne behöver lite fler galningar än mig :)

Snorkfröken S sa...

Oj, 34 km bara sådär! Ultra-Mia i farten :) . Var på promenad runt Årstaviken på förmiddagen, och passerades av 3 olika armeer med TSM löpare.

Helena sa...

Vilken underbar påskhelg du verkar ha haft!! Härligt, och du...GRATTIS till pb:t!! Du är helt otrolig! :D

Maria sa...

Hade önskat att jag kunde med på lägret, hade varit förbannat kul men jag håller i en aktivitet med jobbet på lördag - så tyvärr :o(

Förnuft....jag ska iallfall tillbaks till 4 timmars nästa vecka för det gick lite för långsamt.....men vem vet, jag kanske ska testa på att ta 3,45 gruppen - lovar du att vara min hare och putta på mig i såfall??? ;o) om busskortet åker med så kan jag ju hoppa när jag är död - fast då kanske det blir ena nnan typ av transport (likbil ;o)

Trevlig tjänsteresa, Byrssel i vårväder är nog inte så fel och ha det gött och träna mycket på lägret - nu har jag beställt kläder så nu är jag nog fast IF Linnéa tills ni sparkar ut mig ;o)

Gött mos!

MarathonMia sa...

Snorkis: Ja - jag var ju tvungen att få ihop lite kilometer - annars får jag abstinens. Eller min löparastatistik får abstinens ;)

Helena: PB satt där det skulle sättas :)

Maria: Ingen blir utsparkad - och givetvis tar jag dig på ryggen om du blir trött!

Anna (Orka mera) sa...

oj hoppsan bara sådär - 34 kilometer!! Impad som tusan :)

Fredrika sa...

Det kallar jag Mia-påsk! Och en glad sådan :-)

Maria sa...

OK, vi gör så här - nästa vecka när du är på träningsläger så springer jag med 4 timmars för att förbereda mig på vad som komma skall ;o) - veckan där på testar jag 3.45 och springer tills jag ej orkar med (då blir det bussen..... ;o) dock kanske jag inte kommer att vara så pratglad för att försöka fokusera på att hinna med, ser detta som en utmaning, lär lägga mig längstbak.....

Ser redan fram emot det, fast teoretiskt sett borde det vara över 3 mil då......den veckan, enligt min statestik har jag klarat 18 km i 5,44 tempo 25 januari 2009 så om jag tar mål på mini 20 km ;o)så blir allt över det en bonus - undrar om jag tagit mig vatten över huvudet, lovar du att plocka upp mig om jag kräks och blir illgrön i nyllet??