Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

fredag 6 mars 2009

Jaha - så här på femte dagen borde jag väl vila...

Alltså springer jag till Spanien.


Under Rune Larssons föreläsning satte en hel del tankar fart i skallen. De får fortfarande ligga kvar och centrifugeras en stund medan jag gör det som ligger närmast till hands. När Rune sprang rätt över Amerika från kust till kust var det viktigt med destinationer med Dit-ska-jag. Han pratade om att ta sig från ett ställe till ett annat. Gärna oändligt långt borta. Idag satte han en ”oändligt-långt-borta-punkt” i Spanien.

Med nyladdad kamera och 3 gånger så stor frukost mot vad jag brukar äta hemma var jag redo för Äventyret. Jag kan inte tänka mig en härligare sightseeing än den i löparskor.

Från MonteGordo sprang vi till Vila Real och tog färjan över floden till Spanien och Aya Monte –den vita staden. Här körde vi turismo-by-running.Åh! Nu drömmer jag om att ta bilen ut i Europa, packa Lägg till bildmed löpardojjorna och bara upptäcka nya, härliga städer.

Jag var rejält trött efter vi gått i land på tillbakavägen men hade gett mig fan på att få ihop totalt 3 mil idag. Körde tillsammans med dessa killar de sista mördande 8 kilometrarna. Kittlar döds-skönt i statistiken.
Väder: växlande molnighet och stundom gassande sol, ca 19 grader
Träningspass 10: Löpning 30 km, Tid 3:10:12 Medelpuls 134 (158)
Outfit: Korta Craft löparbrallor, rosa craft löpartröja, tävlingsstrumporna nike, Saucony Triumph 5.

Träningspass 11: Funktionell träning Cirkel Fys med pilatesbollar, skivstänger, hantlar, stepbrädor och Bosu-boll (heter det så?). Lagom hårt efter 3-milaren.
Väder: Varm lokal där jag eftersvettades efter löpturen och den varma duschen jag just klivit ur.
Tid: 1 timme.
Outfit: Militärtröjan (Nordic Military Training), nike gymbrallor, nikestrumpor och nike aerobicsskor
P.S Jag vet inte om jag vrålar eller bara håller munnen så där fånigt öppen... skrek gjorde i alla fall baksida lår av pilatesbollsövningen...

**********************************************

13 kommentarer:

Fredrika sa...

Den där road trip by jogging har jag också drömt om...

Magdalena sa...

Vilken härlig idé till en semesterresa. Nästa gång vi bilar med familjen ska jag be att avsläppt ett par mil från målet och kuta dig.. bara det inte är mitt på Autobahn!

Anna (Orka mera) sa...

Ni är ju helt crazy där nere! Fy fasen vilket träningsläger - helt underbart!!!

Susanna sa...

Det låter så underbart!!!

Anna sa...

Ses nästa år!

MarathonMia sa...

Ja här är helt crazy... har redan börjat planera för nästa års resa... vilar benen med en dubbel espresso och Magnumchoklad med chilismak... efter morgon-yoga.

Maria sa...

Hej där!

Vilket härligt träningsläger du verkar ha där nere, här har det faktiskt varit lite vårväder och jag tog min förta lätta joggtur efter 3 veckors ofrivilligt uppehåll. Mål att hålla lpåg puls och att knä och huvud inte skulle göra ont - allt lyckades och det blev fin fina 12,42 km (6,16 tempo) - inget mot alla mil och tider du drar, men det är tråkigt att börja om från början efter skador

Önskar dig en fortsatt trevlig vistelse där nere.

/Maria

Cykelmygga sa...

När man ser dina bilder där alla åldrar finns representerade så känner jag bara "I want to run trough all ages..."

Oliver Sture sa...

Härlig nära-beskrivning av oändligt-långt-borta-strategier! Springer redan i tankarna genom Europa.

Evelina sa...

Det är väl på sjunde dagen man vilar? I alla fall om man är Gud. Och du är ju godess of running!

Lilla Duktig sa...

Schyssta spiror!

Linda sa...

Man är ju inte alls avis. Fasen va du verkar ha det skönt. :)

MarathonMia sa...

Maria: låter som en härlig och vettig runda du fick till! låg puls och lägga muskler och ligament på plats är ju bästa starten!

Cykelmygga: Eller hur! Här är en salig blandning på åldrar och farter - alltid något som passar. Så kan man ju välja vad/vem man vill lyssna på dagen till ära!

Oliver Sture: Välkommen hit - sämre kan man ha än att jogga i Europa.


Evelina: *rodnar*

LillaDuktig: vardåvardå?

Linda: skönt var ordet.