Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

tisdag 3 mars 2009

Vilket smörgåsbord!

Ultravecka och TSM-vecka på samma gång. Både Rune och Anders.

...och jag som inte vill antingen eller – jag vill ju både och! Alltså har jag kollat in schemat och har petat in just både och i mitt upplägg.Måndagens träningspass blev sådeles Ultrlöpning med Rune Larsson där vi blev slussade med buss till ett samhälle för att springa tillbaka. Jag gjorde något som var rätt ovanligt för mig. Jag var tyslåten. Idag skulle här insupas historier. Jag njöt av berättelsen om Runes Multisporttävlingar, om Runes Energikakor (men hallå – heter det inte Runekakor?!), om krönikor han håller på att skriva och om samhällets syn på långdistansare. Vid en av pauserna kollade han på min IF Linnéa-väst och sa ”Ni har en del Ultralöpare va´? Vem satte igång det?” Från tårna upp över mina löparben rakt genom mitt stolta hjärta kom orden ”Fredrika!” ”Ja, just det svarade han.” Tänk! Rune som är kändis vet vem IF Linnéas ultraidol är... efter pausen fick jag berätta lite om IF Linnéas tankar, upplägg och ”sektioner”. Det är en grym känsla att förmedla allt det goda. Kul att han känner till oss (vilket hela löparSverige ska få göra när vi blir fler och fler som ställer upp i lopp...) . Jag lät mig också bli inspirerad av 70-åriga Eina, som jag ska ge ett alldeles eget inlägg framöver. Mot slutet pratade jag med Mary Larsson (Runes fru) om formtoppning och tajming - mycket intressant. Hon ska köra 24-timmarsVM i Italien i maj, laddar med att succsessivt öka träningsmängden från 10 mil/vecka upp till 25 mil/vecka för att sedan trappa ner, ta den viktiga vilan och invänta formtoppen - Underbart! Min haka slog emot knäskålarna av att lyssna på henne - fantastiska människa. Nyckeln ligger i att Våga Vila.

Luften var skön och dofterna många. Det var härligt att springa lugnt genom byar och blicka över floden mot Spanien. Banan var stundom väldigt brant uppför, för att sedan sticka rätt nedåt.

Måndagens väder: 15-17 grader med regn i luften. Igenmulet
Träningspass 2: Ultralöpning 30,12 km på 3:08:02 (6:14/km) Medelpuls: 141 (162)
Outfit: Långa löpartights från Nike, Newline funktionströja, långärmad gul Adidas funktionströja (de första 2 kilometrarna), IF Linnéa-väst, Saucony Progrid Tiumph 5.Träningspass 3: Uppvärmning 5,5 km (30:37 min), löpskolning med Anders Szalkai i 998 meter(15 min), Nedjogg 1,2 kilometer inklusive 3 backintervaller (6:10 min). Medelpuls 148 (162)
Outfit: ¾ långa löpartights Nike, Långärmad funktionströja TSM, Nike funktionsstrumpor och Asics DS Trainer.

Efter middagen lyssnade jag på föreläsningen Funktionell Träning med Stefan Haag (som utbildar Friskis & Svettisinstruktörer). Fick många bra tips som jag ska tänka på när jag kör Nordic Military Training! Bland annat kommer jag gå omkring som en tupp (fasan?) med atletisk hållning framöver :)

9 kommentarer:

Sara - Träningsglädje sa...

are you in heaven or what!!

K3n sa...

Våga vila :)
Inte denna vecka dock...

jumper sa...

Igår kväll sprang jag en skön tur på fin mjuk snövit nysnö. Vad sa du nu då ?!!

(Tycker mig känna igen ett och annat ansikte på bilderna).

Mayumi sa...

Men åh, Åh ÅÅÅÅHH!!!! :)

Beam me up Mia!!!

funrun sa...

Åh vad nice!!!
Men det ser kallt ut?

Säg hej till cecilia moore (vinröd tröja, vä sida) från mig!

MarathonMia sa...

Sara: jajamensan - så nära man kan komma. Trots att jag är ledig finns det inte tillräckligt med tid för allt jag vill göra!

Ken: Jag ska vila när jag blir pensionär!

Jumper: DET är också najs. Nysnö. mmm. Jag tror att du känner igen... Anders Szalkai? ;)

Mayumi: Se till att sms:a över dig imorgon vännen!

Anonym sa...

Saknar dig här hemma. Vem ska jag nu ringa åtta på morgonen. Bilfärden till jobbet är tråkig.

Men, hallå......hur härligt har inte du det??? Jag är faktiskt avundsjuk, en dag ska jag också...

Vad spännande det låter med alla männsikor och föredrag. Kom hem med kunskap och lär mig allt.

Love Y!
Svägerskan

Dunceor sa...

Man blir ju så sugen. Jag har i princip bestämt mig för åka nästa år. Ser helt underbart ut. Roligt med rapporterna =)

Fredrika sa...

Alltså, att du får springa med Rune och Szalkai är en sak - men MARY LARSSON!!! Alltså, den kvinnan, det är helt sjukt men hon är fan ännu större idol än Rune trots att hon är en sån doldis. Hon har fler Spartathlonsegrar också vad jag minns. Så jäkla häftigt!!

Ser fram emot skvallret, kanske inte under själva sextimmars för då kommer jag nog stänga in mig i mina hörlurar för att slippa den schlager det ryktas om, men natten är ju lång... :D