Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

fredag 23 oktober 2009

I år har jag sprungit 14 marathon!!!

Shit vad kul jag har med siffror!

Jag har inte sprungit ett enda millopp i år. Det känns konstigt. Bergslöpare M frågade "Har du kollat hur många tävlingsmil du har i år?". Och det hade jag förstås inte då. Det har jag nu. Jag kan konstatera följande, jag har kutat motsvarande 59 stycken millopp och drygt 14 marathon. Ingen fjösig tävlingssäsong va? ;) Även om jag tvivlar på att marathoneliten kör 14 stycken på ett år - de kör väl 3-4 stycken skulle jag tippa.

Fram till idag har jag sprungit totalt 2205 kilometer, varav 596 km* på tävling. En tredjedel på tävling alltså. Fast det återstår ju några månader av året så träningskilometrarna kommer att öka. Jag är ju trots allt kilometerknarkare. Jag tycker dessutom att hösten och vintern är den mysigaste löpningssäsongen!

Det går fort när man har roligt! Och då menar jag inte att farten är så snabb utan att kilometersiffran fort tickar iväg. Och kul har jag. Skitkul! Jag älskar att springa långt.

Kanske är det därför jag har satt ett litet larm på datorn och telefonen om att anmäla mig till GAX Trans Scania nästa år, när anmälningen öppnar. Det loppet är 245km långt. Hela jag börjar le bara jag tänker på det. Från början fanns det bara 10 platser, nu är det utökat till 16. Håll tummarna för att jag får vara en av dem som står på startlinjen!

*) fördelat på 9 tävlingar: 1st halvmara, 2st marathon, 2st 6-timmars, 1st Jättelångt, 1st 12-timmars, 1st 50k, 1st GAX

***********************

11 kommentarer:

Åsa sa...

Bra jobbat och ett Inspirerande inlägg!

Åsa sa...

Bra jobbat och ett Inspirerande inlägg!

Dunceor sa...

Så du vågar ge dig på GAX Trans Scania? Det är för långt för mig.

Km är bra och mängd är bra så det är bara att fortsätta nöta!

Snorkkis sa...

GAX Trans Scania verkar helt tokigt rätt för dig! Håller tummarna för att du ska få en plats. Och så ser jag fram emot att springa 6h i Skövde tillsammans med super Mia!

Anna (Orka mera) sa...

Håller tummarna för att du får en plats! Det är du liksom supervärd!

Helena sa...

Shit du imponerar som alltid Mia!!! Du är grym, allt det du gör kan en annan bara drömma om! Starkt jobbat!!! :D

Andréa sa...

nu blev jag ju genast nyfiken på hur långt jag själv sprungit. tänkte att jag måste ju ligga mil (haha) efter dig, men det var faktiskt "bara" 4st små mil! :)

Men på tävling ligger du liite längre före :)

Du är grym!!

MarathonMia sa...

Åsa: Tackar! Å kul att kunna inspirera lite

Dunceot: Det mesta sitter i skallen. Jag tror inte att 245km är en normaldistans ;) Jag tänkte så här "Jag har klarat 16 mil, visst kan jag väl lägga på två maror om jag får sova lite emellan"

Snorkkis: Jaaa! JAg ser fram emot fler tidslopp med dig! Så kul - du lärde mig en så bra powerwalk i Trollhättan så den kan vi ju spinna vidare på (hint hint om fler 12 el 24 timmarstävlingar)

Anna: Ja, eller hur - Skåne gav mig lugnet att köra - var harmonisk hela vägen under GAX - ler fortfarande... vad är väl 2 maror till liksom?

Helena: Det börjar ju alltid med drömmar, sen sitter det mesta i huvudet (om kroppen är hel)

Andréa: Visst känns det lite häftigt att ha sprungit över 200 mil - det är ju grymt långt, och bra investering för kroppens välmående - men var är alla skosponsorer?

Anneli i Skogen sa...

Haha, heeeelt hysteriskt! Denna tänker jag inte hoppa på, det är alldeles säkert. Men attans vad grymt, vilket lopp, vilken bedrift att ens tänka tanken på att genomföra alla de milen. Bara kööör Mia! You Rock!
"Gax, my name is Mia Gax"

MarathonMia sa...

Moahahaha Anneli -Mia den Gaxiga!

Anonym sa...

Inspirerande och kul läsning. Och jag måste säga att jag är mäkta imponerad av att du tänker satsa på GAX Trans Scania nästa år! Det är väl lika långt som Spartathlon ungefär va? När blir det en satsning mot detta klassiska lopp då?