Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

måndag 13 april 2009

Den Viktiga Vilan

Återhämtning som sig bör.
På förra veckans Team Stockholm Marathon-föreläsning berättade en australiensk kille om funktionell träning och förebyggande övningar. Eftersom jag festat fredagen innan och sovit lite på lördagnatten också, så lyssnade jag med ett halvt öra. Jag somnade faktiskt till och med. Men rätt var det var (typ när jag vaknade av att gamnacken ömmade och salivsträngen slog mot löpartröjan) så hör jag honom på skön engelska säga (ok - jag har översatt det).
"Efter att ni har genomfört era långpass ska ni göra allt annat än att tänka på löpning. Ni ska inte ens koppla av med Runners World i soffan. Se till att bli bjuden till Hasseludden och få en skön spa-behandling och ät Sushi."

I brist på initiativrika, handlingskraftiga karlar - eller hmmm - helt avsaknaden av en.... så tog jag saken i egna händer. Jag bjöd in några TSM-tjejer att ha SPA med sushi hos mig. Jag har ju bastu i föreningen och ett gäng ansiktsmasker i engångsförpackningar som bara vill bli använda! Så idag var det dags - löpartjejerna som kunde delta var Karin och Helena (ja -det var en testomgång och ALLA är välkomna nästa gång!). Vi kommer givetvis att göra det här igen. Vi fixade världens godast smoothie med mango, banan, kiwi, apelsin och ingefära. Vi kommer hålla oss friska resten av året!


Saker man SPA:ar som löpare:
Pimp-my-toes-kit.

* Pimp my toes. Här övar vi på att dra loss blånaglar, filar bort torkade blåsor på tårna, filar ner tredubbla naglar och förbereder för lite nagellacksmålning (givetvis i en mörk färg som döljer blånaglarna!)

* Scrub my skavsår. Helkropps-scrub. Efter långpass har man ju dragit på sig en del skavsår efter, skor, sport-bh, pulsband, tajts-snörning, nyckeln i tunna nyckelfickan och alla sömmar på kläderna.
* Gymbrow. Egentligen är ögonbrynas färgning en del av bodypump-passen på gym - därav namnet. Det innebär att man ska stå i 3:e ledet och kollar in sig i spegeln och ser hela ögonbrynet - då är det rätt färgat. Jag lät nog min färg sitta lite för länge - men jag kallar det krigsmålning inför Nordic Military Training....

* Raka/vaxa. Allt ska bort så att man kan springa snabbare. Som en simmare liksom. Tips: Glöm inte buskarna på stortårna!

* Peeling. Efter långpass har man egentligen en naturlig skrubb i ansiktet i form av torkad svett (salter), men vi bytte mot the real stuff "Jordgubb och grädde" för den som kände sig skitig. "Antistress Mudd mask" och "Gel invisible" för den som var gammal och ville se superung ut.

* Hårinpackning. Ett måste. Om jag bara gör en hästsvans när jag springer har jag ett fågelbo á la Kristina Lugn när jag kutat klart. Har jag flätor är de genomsura och hårda av salter. Alltså var dyr, skön inpackning mumma! Nu har vi Skandinaviskt svallande, tjockt hår som böljar över ryggen och luktar... typ timotej! Eller nåt.



Jag har alltid undrat vad den där gröna plastgrejen i sushin är - nu vet jag vad man använder den till!

Givetvis följde vi instruktionerna till punkt och pricka och avslutade med sushi och vitt vin. En grym kväll som kommer att upprepas. För det blir ju en del mil i löpardojjorna så både fötter, ben och övriga kroppen behöver tas om hand. Någon som är sugen att haka på nästa gång?

21 kommentarer:

Elin sa...

Låter som ni haft en toppen kväll, synd att man inte brukar springa tillsammans med er :)

Märtha Louise sa...

Fy sjutton vad skönt!

Jag tycker alla borde unna sig mer sånt där!

Micke sa...

Köpsushi eller är ni lika duktiga på att göra sushi som att springa?

Anna (Orka mera) sa...

Det där lät ju inte helt fel! Ser ju hur najs ut som helst.

Magdalena sa...

Vad snygga ocha vkopplade ni blev! Bra initiativ Mia!

Maria sa...

Nu har jag anmält mig till 6 timmars :o) :o) :o)

Hoppas inte att det bara blir jag ;o)

Ha det gött!

Evelina sa...

Låter som en underbar avkoppling.

Maria sa...

Glömde ju att säga....jag hakar gärna på nästa gång, om man får :o)

Linda sa...

Såg inte helt fel ut det där.
Jag hakar gärna på nästa gång :-)

Annika A sa...

Sign me up, baby! Jag har tre döda naglar för tillfället som behöver grym pimpning ifall våren skall komma... Ni verkar ha haft en kanonkväll!

Löparfantasten sa...

JAAAAAAAAAAAAAAAAAA

Åh vilken underbar idè. Tänk man blir alltid lika glad av attläsa din blogg.
Kram

gullfot sa...

Hahahaha vad härligt! Lite klent om tid för det mesta, men vid tillfälle ska jag definitivt försöka haka på :-)

Karin sa...

:-) Tack för en underbar kväll, baby! Nästa gång stannar jag lite längre ändå... ;)

Marre sa...

Men ååååh, att jag inte fattade att det är pga tofsen på stortårna som jag springer sakta. Gud vad skönt att jag vet det nu, fram med hyveln per genast. ;-)

Jossan sa...

åh det låter hur kul och mysigt som helst, anmäler intresse för nästa löparspa! :)

Carina sa...

Låter som ni haft en superhärlig kväll!!! Skulle aldrig drömma om att tacka nej till en liknande spaafton i framtiden, sign me in! (jag behöver verkligen raka tårna för att få upp tempot) :-)

Hamberg sa...

Åhh va najs, jag kan bidra med fotmassage till nästa gång :-)
Det är ett måste för varje löpare!!

MarathonMia sa...

Elin: Kom och spring med oss då :)

Louise: Eller hur! Mer SPA åt folket, bara att planera in i träningen tycker jag. Hemma-SPA behöver inte kosta skjortan heller!

Micke: Nej vi trampar bara druvorna till vinet med höga knän, på tå och med höften fram ;)

Anna: Toppen-najs, fötterna ser ut som... fötter igen :)

Magdalena: haha - avkopplade... vi var alldeles lyriska och doftade rosor, men när vi började dricka vin och skvallra så var vi topp igen ;)

Maria: Tjoho! 6-timmars - då blir det i alla fall ett Västkust-SPA! Fasen vad najs - nu måste jag fälla en liten lyckotår.

Evelina: Underbar i två bemärkelser - det blev så varmt i duschutrymmet att vi fick öppna dörren ut och vädra "lite" samtidigt som folk skulle in i tvättstugan bredvid- Det var en underbar syn...

Linda: It's a deal.

Annika: Jepps - vi pimpar tårna innan det är dags att sätta fötterna i de tålösa sandaletterna!

Fredrika: Du kan nog squeeza in en liten svängom i min bastu på en av dina långa turer - löparspåret är ju precis utanför :) Tänk dig att gå ut och kuta och komma hem och lukta jordgubbe!

Marre: Bra med bloggar där man kan dela med sig av alla små tips! Jag kan rekommendera vax av stortån - det håller lite längre och ger en jämnare tå ;)

Jossan: Noterat.

Carina: heh - om inte annat är det bra att få bort fjunen på tårna så det inte fastner en massa lera efter militärövningarna :)

Hamberg: Åhhhh! Jag älskar fotmassage! Du får en jordgubbsansiktsmask för besväret!

Elin sa...

Jag springer bra mkt långsammare än er så det skulle nog aldrig funka.

Snorkkis sa...

Åh, så mysigt det lät... och behövligt med diverse tå-vård etc. Marathon-ultra-anpassat spa :)

Anonym sa...

Som alltid blir man superglad, energiboostad och sprallig så fort man läst din blogg. Stora kramar till dig - och ett jättegrattis till PB på milen!